Velgen Richten & Lassen

Bij een gedeukte of gescheurde velg is het niet altijd nodig om nieuwe te kopen. Gelukkig kan Bouwman Aanhangwagens deze in de meeste gevallen prima herstellen. Herstellen van verbogen, kromme of gescheurde velgen. Zo zien uw velgen er niet alleen uit als nieuw, het bespaart u vaak nog kosten ook.

 • Veilig & verantwoord
 • Uitgelijnd & trillingsvrij
 • Voordelige tarieven

Door de vele ervaringen in het herstellen van velgen en een werkplaats voorzien van vele moderne apparaten kunnen wij bij Bouwman Aanhangwagens vrijwel elke velg tot een perfect resultaat herstellen.

Het is belangrijk dat u niet te lang door blijft rijden met kromme velgen.

Hierbij kan onder andere de band beschadigd raken. U kunt de velg dan ook het beste zo snel mogelijk laten richten door Bouwman Aanhangwagens.

Maak een afspraak >

Velg schade herstel

Bij het herstellen van uw velg zullen wij er eerst altijd voor zorgen dat alle schade op uw velg(en) eerst verholpen is. Er zijn verschillende mogelijke schade soorten waar u aan kunt denken, bijvoorbeeld;

 • Deuken
 • Scheuren
 • Vervorming in de rand van de velg

Wat zijn de kosten

Voor het richten van een velg rekenen wij € 50,- (excl. BTW).

Voor het lassen van een velg rekenen wij  €55,- (excl. BTW) voor het lassen.

Indien een velg niet hersteld kan worden met richten rekenen wij € 15,- (excl. BTW) onderzoekskosten.

Wij accepteren alleen velgen welke NIET voorzien zijn van een band. We leveren de velg ongespoten retour. De reparatie van een velg duurt gemiddeld drie dagen.

Voor particulier en bedrijven

Velgen richten

Een verbogen velg is in de meeste gevallen te richten met een zeer goed resultaat.  Wij herstellen uw velgen met men minimale tolerantie, zo worden ze weer recht en trillingvrij.

Voorkom te lang door rijden op kromme velgen. Ook al ziet de kromming er niet zo erg uit of heeft u niet veel last van de trillingen toch kan het meer schade dan aan de velg alleen opleveren.

Als u te lang op een kromme of een gedeukte velg door rijd dan kunnen uw banden ook beschadigd raken. De banden zullen dan op een verkeerde manier afslijten waardoor, zelf na de reparatie aan de velg nog trillingen in uw auto te voelen is. Dus voorkom extra kosten aan uw auto.

Schade herstel

Bij het herstellen van uw velg zullen wij er eerst altijd voor zorgen dat alle schade op uw velg(en) eerst verholpen is. Er zijn verschillende mogelijke schade soorten waar u aan kunt denken, bijvoorbeeld;

 • Deuken
 • Scheuren
 • Vervorming in de rand van de velg

Aanleveren velgen

U kunt de velg naar de werkplaats van Bouwman Aanhangwagens brengen en na de reparatie kunt u de velg zelf ophalen.

Wij accepteren alleen velgen welke NIET voorzien zijn van een band. De velgen leveren wij ongespoten retour. De reparatie van een velg duurt gemiddeld drie dagen.

Heldere afspraken

Bouwman Aanhangwagens Assen is gecertificeerd BOVAG lid. Heldere afspraken over herstel prijs. Zekerheid die u bij Bouwman Aanhangwagens vindt. Velgen hersel kan snel en vakkundig in eigen huis worden uitgevoerd.

Velgen Lassen

Scheuren in een velg kunnen vaak prima hersteld worden door deze te lassen. Soms is een velg zodanig beschadigd dat er een groter stuk is gebroken. Dit stuk wordt dan door ons ingelast, hieronder ziet u de foto’s van herstel.

Een scheurtje lassen aan een velg met materiaalmoeheid heeft weinig zin,
de kans dat er weer een scheurtje komt op een andere plaats in de velg is erg groot.
Als een velg gelast moet worden moet er na het lassen altijd gericht worden,
dit is om de ingebrachte voorspanning tijdens het lassen er weer uit te halen.

Als een velg eerder gelast is en de las is weer gescheurt dan is reparatie nutteloos. Het is bijna zeker dat er verkeerd lastoevoegmateriaal gebruikt is. Het materiaal is dan vermengd, de nieuwe las zal niet de gewenste sterkte hebben, deze zal weer scheuren.

Over het algemeen zijn de kosten van velgen lassen vele malen goedkoper dan nieuwe velgen kopen. Is dit niet het geval? Dan vertellen wij dit u natuurlijk ook gewoon. Om achteraf niet voor verrassingen te staan heeft u altijd de mogelijkheid om een prijsopgave aan te vragen. Zowel particulier als zakelijke klanten kunnen dit bij ons doen

Kromme velgen

Het kan zomaar eens gebeuren dat uw velgen krom zijn geworden, er zijn een aantal manieren om te zien/merken dat uw velgen krom zijn geworden, namelijk;

 • Trilling in het stuur (dit komt door de voorvelg(en))
 • Trilling in uw stoel (dit komt door de achtervelg(en))
 • De auto hobbelt
 • Bij het langzaam rijden kan het zijn dat uw stuur vanzelf draait
 • Uw auto kan gaan slingeren

U kunt het ook controleren door èèn voor èèn uw wielen op een krik omhoog te halen. Door uw handrem los te zetten of uw versnelling in neutraal kunt u zelf het wiel snel ronddraaien en dan kunt u het aan de binnenkant (of buitenkant) van de velg zien. Als u in de rand zonder vervormingen één rechte lijn ziet zijn de velgen nog goed, maar als u er vervorming in ziet dan zit er (enkele) krommingen in uw velg.

Het is belangrijk dat u niet te lang door blijft rijden met kromme velgen.

Hierbij kan onder andere de band beschadigd raken. U kunt de velg dan ook het beste zo snel mogelijk laten richten.